Är tantramassage i Malmö en del av din hälsoresa?

19 april 2021 Mikael Barani

Inget ont som inte för något gott med sig. Det är en sanning som vi har fått bekanta oss med i allra högsta grad under det senaste året. För de flesta av oss har vid det här laget haft någon sorts kontakt med Covid-19, oavsett om vi själva har haft viruset eller känner någon i vår närhet som har haft det.

För vissa så går smittan obemärkt förbi. Faktum är ju att de allra flesta klarar sig utan några större problem. Samtidigt finns det de som drabbas, hårt länge och svårt – något som naturligtvis har fått flera av oss att reflektera över vår hälsa.

Hälsa är en resa mot nya höjder

För sanningen är att de flesta som får svåra symptom, ibland livshotande, är överviktiga och äldre. Detta är såklart något som har fått många av oss att fundera på hur vi kan optimera vår egen hälsa – även om vi inte ligger i riskzonen.

Tre grundbultar i allt detta är sömn, kost och rörelse. Varför inte göra 2021 till året då du verkligen såg till att maximera din egen hälsa?

Se till att lägga dig tidigare, och inte köra mobilen i handen ända fram till läggdags. Rensa ur vitt mjöl och socker ur kosten, och ät mer råvaror istället för produkter. Ta promenad ett par gånger i veckan, gärna i varierad terräng om din kropp tillåter detta.

Försök inte göra allt detta på en gång, utan välj ett område och praktisera det tills det blir en vana. Lägg då till nästa grej och upprepa proceduren tills du har alla tre områden på rutin. Sedan kan du börja utforska just dina enskilda behov.

Kanske finner du att tantramassage Malmö är något för dig, eller att äta enligt LCHF-principen? Möjligheterna är många när man väl har tagit sina första steg på denna resa, och den positiva spiralen uppåt leder ofta till nya upptäckter.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?