Vad är Entresol?

20 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Skapa extra utrymme

Entresol är ett golv mellan bottenvåningen och första våningen i en byggnad. I kommersiella byggnader används detta utrymme vanligtvis för lagring eller som mezzanin. I bostadshus används entresoler dock ofta som balkonger eller som ett extra bostadsutrymme. Om du funderar på att lägga till en entresol i ditt hem är det här vad du behöver veta.

image

Ha koll om entresol är tillåtet

Fördelar med att lägga till en entresol i ditt hem
En entresol kan lägga till värdefullt extra bostadsutrymme till ditt hem utan att du behöver göra en dyr utbyggnad eller en vindskonvertering. Om du har högt i tak kan en entresol också få dina rum att kännas mer rymliga och öppna. Om din entresol dessutom har fönster kan den släppa in mycket naturligt ljus och göra den till en ljus och glad plats att tillbringa tid på.

Nackdelar med att lägga till en entresol i ditt hem
En potentiell nackdel med att lägga till en entresol i ditt hem är att det kanske inte är tillåtet enligt dina lokala planeringsbestämmelser. Innan du påbörjar något arbete bör du kontrollera med din lokala planeringsmyndighet om det finns några restriktioner för installation av entresoler i ditt område. Eftersom entresoler är placerade mellan våningarna kan de dessutom vara svåra att möblera och dekorera. Om du inte är försiktig kan din entresol komma att kännas som ett trångt och rörigt utrymme.

En entresol kan vara ett utmärkt sätt att lägga till extra bostadsutrymme till ditt hem utan att behöva göra en kostsam utbyggnad eller vindskonvertering. Innan du börjar arbeta bör du dock kontrollera med din lokala planeringsmyndighet för att se om det finns några restriktioner för installation av entresoler i ditt område. Eftersom entresoler är placerade mellan våningarna kan de dessutom vara svåra att möblera och dekorera. Om du inte är försiktig kan din entresol komma att kännas som ett trångt och rörigt utrymme. Om du vill ha mer information så rekommenderar vi att du kikar in hos https://www.svelag.se/entresol/.

Fler nyheter