Tandställning för vackra och raka tänder

09 oktober 2023 Theodor Selimovic

editorial

En tandställning är en vanlig behandling för att korrigera oregelbunden tandställning och bettfel. Det är vanligt att man får tandställning under tonåren, men det finns även vuxna som väljer att rätta till sina tänder med hjälp av en tandställning. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad en tandställning är, vilka olika typer av tandställningar som finns och hur All About Smiles kan hjälpa dig att få ett vackert leende.

Vad är en tandställning?

En tandställning är en apparat som består av metall-, keramik- eller plastfästen (så kallade brackets) som fästs på tänderna samt en metalltråd som sammanbinder fästena. Syftet med en tandställning är att korrigera felaktig tandställning och bettfel. Genom att applicera konstant tryck på tänderna flyttas de gradvis till den önskade positionen.

tandställningOlika typer av tandställningar

Det finns flera olika typer av tandställningar att välja mellan beroende på individuella behov och estetiska preferenser. De vanligaste typerna av tandställningar är:

Traditionella metalltandställningar

Traditionella metalltandställningar är den mest klassiska formen av tandställning. De består av metallfästen som fästs på tänderna samt en metalltråd. Denna typ av tandställning är effektiv och kostnadseffektiv, men kan upplevas som mindre estetisk av vissa människor.

Klar eller keramisk tandställning

En klar tandställning, också känd som keramisk tandställning, är ett mer estetiskt alternativ till traditionella metalltandställningar. Fästena eller bracketsen är gjorda av genomskinlig keramik eller plast, vilket gör att de är mindre synliga jämfört med metalltandställningar. Däremot kan denna typ av tandställning vara något dyrare än de traditionella alternativen.

Invisalign

Invisalign är en modern och populär tandställningsteknik som består av genomskinliga skenor (aligners) som är skräddarsydda för varje patient. Skenorna är löstagbara och byts ut varje vecka för att gradvis flytta tänderna till rätt position. Denna typ av tandställning passar bäst för mindre till moderata tandkorrigeringar.

Vårt råd – välj All About Smiles för din tandställning

När det kommer till tandställningar är expertis och erfarenhet avgörande för att få ett optimalt resultat. All About Smiles är specialiserade inom tandreglering och erbjuder skräddarsydda tandställningar som passar varje individ. Deras tandläkare och ortodonter har gedigen kompetens inom området och kan hjälpa dig att få ett vackert och rakt leende. De erbjuder olika typer av tandställningar, från traditionella metalltandställningar till keramiska tandställningar och Invisalign. De tar hänsyn till dina individuella behov och önskemål för att hitta den tandställning som passar dig bäst.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?