Sjukförsäkring gör skillnad

30 juni 2022 Jenny Olsson

editorial

Idag utsätts många människor för stress och press. Inte minst av ekonomiska skäl. Det kan vara tufft i tider som dessa att få saker och ting att gå ihop rent ekonomiskt. Medan många kanske varit permitterade under pandemin och inte fått ut sin fulla lön så har också priser höjts på såväl bensin, el som mat. Om man hade det svårt att gå ihop innan har det varit ännu tuffare under denna tid. Idag är många tillbaka på sina jobb, då åtminstone många företag har kunnat återhämta sig och återanställa. Men det kan också vara andra saker som gör att man inte kan få ut sin fulla lön, om man till exempel skadar sig eller blir sjuk och måste vara sjukskriven under en längre period.

Därför är det viktigt att man som arbetsgivare skaffar en sjukförsäkring till sina anställda. Idag är nio av tio arbetsgivare anslutna till www.afaforsakring.se vilket är otroligt viktigt. Det är viktigt för att arbetstagaren ska kunna känna sig trygg och inte ens behöva fundera på om de ska ha råd att vara sjukskriven eller inte. Är man sjuk eller har skadat sig och behöver vara borta från jobbet en tid så ska alla ha råd att vara det. 

Sjukförsäkring

 

Ersättning vid sjukskrivning 

Hos Afa Försäkringar anmäler arbetstagaren själv sin sjukskrivning. Försäkringen kan också gälla om arbetstagaren blir uppsagd på grund av arbetsbrist. Den gäller också 720 dagar efter att den anställde avslutat sin anställning. Om du är arbetstagare och har råkat ut för något av ovanstående, kontakta Afa för att se om du har rätt till någon ersättning.

Om man blir utan jobb eller sjukskriven så kan pengar som dessa vara guld värt. Om du blir sjukskriven under längre tid, det vill säga mer än femton dagar, så går försäkringen in och täcker upp en del av de pengar du annars skulle ha förlorat som inkomst. 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?