Proffs på kakel och badrumsrenovering i Värmland

20 juni 2022 william eriksson

editorial

Det är många som väljer kakel då de ska renovera badrummet. Det är lätt att förstå varför då kakel både är hållbart och riktigt snyggt. Dessutom är variationsmöjligheterna stora då det inte bara är kakelplattans kulör, storlek och form som går att variera utan även ytan. Det går också att få ett annars litet och mörkt badrum att uppfattas som större och ljusare än vad det egentligen är genom att välja ett vitt och blankt kakel. 

Man kan också få ett badrum med väldigt stor takhöjd att kännas trevligare genom att inte kakla ända upp till taket utan bara en bra bit upp på väggen och lägga en bård överst. Med olika typer av kakel bestämmer man också stilen på badrummet. Vita kvadratiska kakelplattor är klassiskt och passar i de flesta badrum. En mer gammaldags stil får man med rektangulära och liggande kakelplattor, medan extra stora keramiska plattor ger ett mer modernt uttryck och en känsla av lyx.

 

kakel

 

Billigare att handla kakel från byggfirman

Kakel i Värmland är en hel vetenskap och det finns mycket som är snyggt. Det kan vara bra att besöka flera olika kakelbutiker och prova olika kombinationer innan man bestämmer sig. Men man måste också hitta en skicklig kakelsättare. Det bästa är ofta att anlita en byggfirma med totalentreprenad och som är specialiserade på badrumsrenovering med kakel. Ofta kan man också köpa kakel direkt från byggfirman och då få ett lite bättre pris.

Vill man anlita en byggfirma för att renovera och kakla om badrummet ska man ta in kostnadsförslag från några olika företag och jämföra priser. Men då kakelsättning är ett riktigt hantverk måste man också titta på referenser och erfarenhet. Viktigt är förstås att kontrollera att företaget är certifierat för våtrumsarbete. Ett seriöst företag kommer också gärna med användbara tips och kan även hjälpa till att hitta rätt kakelplatta till badrummet.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?