Köp en tandreglering nu och du kommer alltid vilja le

26 oktober 2022 Camilla Holmgren

editorial

När du tänker på ett vackert leende, tänker du sannolikt på en person som har rejäla och vita tänder. Men det är inte alla som föds med ett perfekt leende. Ibland kan man behöva hjälp med en tandreglering för att få det leende du vill ha. I den här texten kommer vi att berätta om allt du behöver veta om en tandreglering – från vad det är till vilka typer av tandreglingar och behandlingar som finns tillgängliga och hur mycket dessa kan kosta.

Vad är ortodonti?

Ortodonti är en gren av tandvården som fokuserar på att korrigera tänder och käkar som är felställda. Detta kan förbättra din tandhälsa samt det övergripande utseendet på ditt leende. Det finns många olika typer av ortodontiska behandlingar, som vi kommer att diskutera mer ingående nedan.

Tandreglering

Olika typer av ortodonti

Den vanligaste typen av ortodontisk behandling är tandställning. Tandställning fungerar genom att dina tänder långsamt flyttas till rätt position över tid. Det finns dock numera många olika typer av tandregleringar tillgängliga, bland annat:

  • Metallspännen: De är den traditionella typen av tandställning och består av metallfästen som fästs på tänderna. Det är den mest synliga typen av tandställning men också den mest effektiva.
  • Keramisk tandställning: Dessa är tillverkade av klar eller tandfärgad keramik, vilket gör dem mindre synliga än metallspännen. De kan dock vara mer benägna att gå sönder än metallspännen.
  • Invisalign: Dessa är genomskinliga plastskenor som passar över dina tänder. De är nästan osynliga och kan tas bort för att äta och dricka. De kanske dock inte är lämpliga för mycket komplicerade ortodontiska fall.

Fördelar med ortodonti och var du kan vända dig

Ortodonti kan ge många fördelar, både kosmetiska och funktionella. Att räta ut tänderna kan förbättra ditt leende och ge dig mer självförtroende. Kontakta en expert, till exempel Letandreglering, för att ta det första steget mot ett perfekt leende.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?