Hitta en bra förskola i Södermalm

28 februari 2022 william eriksson

editorial

Det är inte ovanligt att föräldrar väljer att ställa sina barn i kö till förskola så fort de har kommit hem från BB. Det är sant att man har större chans att få den förskola man önskar om man ställt sig i kö i god tid. Redan när barnet är ett år kan det börja i förskola men de flesta föräldrar vill vara hemma längre än så med sitt barn, vilket inte alltid är möjligt ekonomiskt. I sådana fall är det förstås viktigt för föräldrarna att de vet att den förskola barnet placeras på uppfyller de krav de har. 

Leta efter rätt fokus och arbetssätt

Det finns flera alternativ på förskola i Södermalm. Givetvis finns det ett större urval i större här än på landsbygden, vilket ger större möjlighet att hitta den förskola som passar föräldrarnas önskemål för sitt barn på bästa sätt.  Många föräldrar vill gärna att förskolan de placerar sitt barn i har en särskild inriktning. Reggio Emilia inspirerande förskolor och Montessoridagis är väl värda att nämnas. Men det finns också moderbolagskooperativ där föräldrarna är mer involverade och kanske hjälper till att städa dagiset ett visst antal gånger per år. Det gber också föräldrarna större inflytande över verksamheten, vilket passar en del bra. 

 

förskola

 

En förskola nära där du bor

Alla som slitit sitt hår tidiga mornar när barnet verkar ha tjugo lemmar och skriker som en mistlur vet att närheten till förskolan är viktig. Barn som har väldig separationsångest kan också må bättre om själva turen till förskolan – och avskedet – sker så skonsamt som möjligt. Det finns med andra ord många faktorer som spelar in när man som förälder ska välja en förskola till sitt barn. För dig som bor på Södermalm i Stockholm finns det många olika förskolor att välja mellan. Notera dina önskemål och vilka du vill prioritera så att du kan välja den bästa förskolan för dig och ditt barn. 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?