Har du packat din försändelse på rätt sätt?

16 mars 2019 Charlotte Kristiansson
Har du packat din försändelse på rätt sätt?

Att skicka ett paket med en transportfirma är inte speciellt komplicerat men det är viktigare än man kan tro att försändelsen är försvarligt förpackad. De flesta transportfirmor kan lätt transportera ditt paket om du har förberett det på rätt sätt. Det är ditt ansvar att se till att du har packat in ditt paket korrekt.

Ska du till exempel skick paket med DHL, kan det vara en bra idé att följa dessa råd om du vill ha fram din försändelse utan skador:

  • Använd bubbelplast eftersom det minskar risken att innehållet tar skada om det skulle utsättas för eventuella stötar. Se till att det täcker hela innehållet och att inga vassa kanter sticker ut. Har du dessutom frigolit runt omkring är innehållet extra säkrat.
  • Välj en kartong eller låda i passande storlek. Många gånger staplar transportfirmorna paketen och om du nu har valt en kartong som är alltför stor för innehållet kan du riskera att kartongen blir ihoptryckt och därmed skadar innehållet. Det är heller inte bra med en för stor kartong då innehållet lätt kan ”åka runt”.
  • Använd en bra tejp för att försluta ditt paket, exempelvis silvertejp. Tejpa igen kartongen ordentligt så att den inte riskerar att gå sönder.
  • Se till att lådan du använder inte är gammal och använd sedan tidigare för den kan då lätt falla ihop eftersom den mister sin bärförmåga.
  • Märk lådan med de nödvändiga dokument som transportfirman efterfrågar så kan chauffören lätt scanna av ditt paket.

 

 

Har du ingen passande förpackning hemma? Hör med transportfirman du ska skicka ditt paket med. De säljer i de flesta tillfällen passande förpackningar.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?