Frigolitskyltar för att synas

21 juli 2021 patrick pettersson

Kanske kontoret behöver fräschas upp med en ny logga, eller så fattas det en snygg skylt till en mässmonter. Då kan det vara en god idé att använda en frigolitskylt som är ett prisvärt alternativ till en vanlig skylt. Det finns många tillfällen då en skylt i frigolit passar bra. De kan med fördel användas inom reklam, butik, scendekor, kontor eller i ett shoppingcenter. Möjligheterna är många och det är bara fantasin som sätter gränserna.

Tack vare flexibilitet i materialet så går det att forma skyltar och bokstäver exakt som man önskar. Det släta materialet frigofoam används ofta då det går att måla i alla önskade kulörer.

Materialets lätthet gör det möjligt att skapa skyltar i former och storlekar som hade varit för otympliga i andra material. Det går att göra skyltarna tåligare om det behövs genom att behandla dem med andra material. 

 

Olika användningsområden

Frigolitskyltar finns överallt och det är inte säkert att du tänkt på var du sett dessa skyltar någonstans. De är väldigt effektfulla och har ett brett användningsområde inom event, kontor, butiker, mässor och reklam och används ofta till scendekor och loggor. En portabel skylt som är lätt att bära med sig är inte så dumt och kan användas där den behövs för tillfället. Skylten kanske ska följa med på olika mässor, och då är det en fördel med ett material som är lätt. 

 

 

Tekniker som används

Det används ofta datorstyrda glödtrådsskärlinjer för att tillverka loggor och texter. Loggor kan förses med fronter i laserskuren akryl/plexiglas som ger en vacker och superhögblank yta. En del företag använder CNC-fräsning i full 3D som är ett fantastiskt bra sätt att låta en produkt hamna i blickfånget. Det finns två olika sorters frigolit som brukar användas, frigofoam för en slät yta och en som liknar emballagefrigolit men som är betydligt hårdare. 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?