Fixa festen – inte maten

28 april 2019 Martha Andersson
Fixa festen - inte maten

När det är dags att ordna företagsfest eller möte är det som bekant väldigt mycket att tänka på. Tankarna far runt i huvudet, man skriver listor och bockar av (och skriver en ny…), kollar gång på gång i almanackan. Det allra viktigaste är förstås att skapa en gästlista som passar utifrån evenemangets prägel. Detta brukar vara en av de svåraste punkterna, särskilt om ni är flera som ordnar festen ihop. Se till att skicka i väg korten i tid, så att de tilltänkta gästerna inte hinner göra andra planer. Sedan är inbjudningarna utskickade, check. Då är det dags att ta tag i de två nästkommande viktiga punkterna, nämligen lokal och förtäring. 

Maten är ofta en vattendelare. Laga själv eller köpa catering? Hemlagat är väldigt trevligt, och ger en personlig touch till tillställningen. Men låt oss vara ärliga. Hur många har tid att stå och laga (fin, det handlar inte om en linsgryta när det gäller dotterns bröllop) mat till många gäster på arbetstid? Använd istället premiumcatering i Stockholm (https://restaurangknut.se/). Då får du måltider som passar alla gäster och garanterat går hem hos alla inbjudna. Känner du hur en stor del av stressen inför festen lättar vid bara tanken på catering? Då är det rätt väg att gå. 

En snabb checklista att kolla av när nästa företags-bjudning stundar, så att du verkligen har allt under kontroll: 

– Inbjudningskort! Eller skicka bara med vanligt mejl. Skriv en Osa-lista. Bordsplacering? 

– Lokal (kontoret eller hyrd?)

– Mat och dryck (fri bar eller alkohol till självkostnadspris?) 

– Talare? 

– Musik. DJ? 

– … nog så viktigt; din egen klädsel 😉 

Lycka till med festen eller mötet! När man väl kommer igång och hälsar gästerna välkomna brukar stressen släppa. Då har du bara en uppgift kvar, och den är att njuta av tillställningen och se till att gästerna får ut det ni som företag önskar. 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?