Det finns många spännande och lärorika leksaker för barn som är 3 år

25 maj 2021 Cecilia Olsson

Lekar och lära hör uppväxten till och ju tidigare man kommer underfund med saker desto lättare blir det att ta sig fram i samhället. Redan från det att ett barn blir till så startar utvecklingen och de första åren i barnets liv går det väldigt fort. Från att barnet är ungefär 3 år gammalt så börjar personligheten styra utvecklingen mer och mer.

Det är även i den här åldern som det kan börja skilja sig mellan olika barn och det är därför viktigt att ta hänsyn till att barn tycker om och är duktiga på olika saker. Det som kan få dem att utvecklas bäst är att låta dem hålla på med sådant de tycker om.

Många 3-åringar gillar att skapa och lära

Trots olikheter så finns det dock sådant som generellt ligger inom en treårings intressen och förutsättningar. Till exempel så tycker många barn om att leka och skapa saker med modellera och kritor, det kan även vara spännande med olika aktivitetsböcker och leksaker som kan ha en positiv effekt på utvecklingen.

Vissa barn i den här åldern har lärt sig läsa enklare texter medans andra inte kan läsa alls. Anpassa aktiviteter utifrån barnets kunskaper så att han eller hon får förutsättningar att lära sig på ett roligt sätt utan att känna sig pressad.  

Ett sortiment med noggrant utvalda produkter

https://lekakademin.se/ finns ett brett utbud av kvalitetsleksaker som är framtagna just för att uppmuntra till barns lärande och utveckling. Hos Lekakademin hittar man endast leksaker och redskap som utvecklar barns färdigheter och är hundra procent säkra för barnen att leka med. Detta är leksaker som ger barnet positiva, utvecklande och lärorika upplevelser. Förutom leksaker och redskap som passar barn i treårsåldern så finns där även ett brett utbud för både yngre och äldre barn, samtliga framtagna för lek och lärande.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?