Billiga hundburar håller hunden säker

13 augusti 2021 Lily Hansen

Du skulle aldrig sätta ditt barn i bilen utan att ha gjort allt för att barnet åker säkert. Bilbarnstol, bilkudde och baklängesåkning och allt det där. Det är ingen som skulle placera en sex månaders baby i framsätet framför en potentiell utlösning av en krockkudde. Vi människor är fullständigt kompromisslösa när det kommer till våra barns säkerhet. Varför skulle vi då vara mindre försiktiga när det gäller människans bästa vän, nämligen hunden? 

Många tror att man bara kan slänga in hunden i bagageutrymmet. Men vad händer om du krockar? Hunden kommer flyga i full fart framåt i bilen och väga många gånger sin egen tyngd. Både du och framför allt hunden kommer vara riktigt illa ute. För en säker åktur ska du naturligtvis placera din hund i en säker bur. Helst av allt en bur som är krocktestad, så att du vet att den håller hunden i säkerhet när det väl är skarpt läge. 

 

 

Hunden åker tryggt i buren

Det är i buren som hunden sitter bäst. Ibland kan hundägare bli avskräckta av priset på hundburar. Men det finns billiga hundburar som alternativ, där du inte för den sakens skull behöver kompromissa med säkerheten. För man kallar trots allt inte hunden för människans bästa vän för ingenting. Då är det dags att hundägare också börjar agera som om de vore hundens bästa vän. Vänner tar hand om varandra. Vänner ser till att hålla varandra säkra. 

För naturligtvis ska du gärna åka bil med din hund. Ni ska ju åka till så många spännande platser. Ut i skogen och hälsa på kompisar. Med en stabil hundbur behöver det inte längre vara några stressiga och farliga minuter när ni är ute på vägarna. Hunden sitter säkert i sin bur i bagageutrymmet. Däremot behöver du ju inte aktivt försöka ta reda på om den håller. Håll ögonen på vägen. 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?