Är det bättre att gå i skola i Malmö idag än för hundra år sedan?

20 juli 2021 patrick pettersson

Vad har du för minnen med dig från barndomen? Många bär med sig väldigt specifika minnen från när de var barn som kanske påverkar dem än idag. En hel del är säkert från förskolan. 

För någon som gick i förskola i Malmö kanske det är minnet av en speciell person i personalen som etsat sig fast. Någon som blev galen när du sorterade bort löken från köttfärssåsen när ni åt mat. Du kanske blivit så traumatiserad av detta att du aldrig vågar lämna några grönsaker kvar på tallriken efter det. 

Allra minst löken. Sådant spelar roll. Minnena från förskolan, alltså. Man är väldigt påverkbar i så ung ålder. Det gäller att ha bra förebilder omkring sig. Inte minst i en sådan stad som Malmö. Jämt och ständigt verkar man behöva se sig om över axeln för missriktade pistolskott. Gangstrarna krigar som aldrig förr. Du vill väl inte att ditt barn ska bli en av dem?  

 

 

Minnena håller länge 

Det spelar roll vilken förskola du väljer. Det är ändå där ditt barn ska spendera heldagar i ganska många år. I en ålder när man som sagt tar intryck av vad folk omkring säger och gör. Det är viktigt både att ditt barn trivs, men även att du kan vara trygg med att personalen är med och förädlar en själ till en bra individ för samhället. 

Om det är löken från köttfärssåsen som var det värsta minnet med din egen förskola så ska du nog vara ganska glad. Det kunde ha varit betydligt värre än så. Du lämnar trots allt ditt barn i andra människors händer. Det är inte en jacka du lånar ut till en kompis och som det inte är hela världen om den skulle gå sönder eller bli smutsig. Ditt barn är lite mer ömtåligt än så. Dessutom kan ett minne hålla i sig länge.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?