Hyr in mobilkranar i Västerås

25 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Har du ett projekt där du behöver hjälp av mobilkranar? Kanske håller du på att bygga ett hus, eller så kanske du behöver kunna flytta något från en plats till en annan. Mobilkranar i västerås hittar du enkelt genom en lätt sökning på internet, där du kan hitta exempelvis http://www.vigoandersson.se/. Men vad är egentligen en mobilkran och vem är det som får köra en mobilkran?

En mobilkran är en lyftkran som kan köras på vägar, precis som en bil eller lastbil. Men en mobilkran har som enda syfte att ta sig från en plats till en annan, och därför finns det exempelvis inte något lagringsutrymme på en mobilkran. Om man exempelvis ska använda sig av en högre arm eller om man ska ha motvikter, så får det transporteras på en annan lastbil som kommer som en följebil, även om det bara är ett kortare lyft som ska utföras för stunden.

 

 

Kran på hjul

En mobilkran är alltså en kran på hjul som inte kan frakta något mer än sig själv. Och det innebär även att den som får köra mobilkranen, och utföra alla lyft, är en kranförare. Någon som har en utbildning och kunskap inom området att kunna köra kranar. Det är en speciell kompetens som man får utbilda sig till, och det är även så att alla kranar är olika, vilket innebär att det krävs utbildningar på separata sorts kranar.

Mobilkranen använder man för att utföra kortare uppdrag, men det är också en mobilkran som man använder när man ska montera en stationär kran. Det gör att mobilkranen är mycket stark och att den har en hög lyfthöjd som vida överstiger allt som heter kranbilar av något slag. Den där typen av lastbilar som kan lyfta tungt och högt men som också kan förflytta material på sitt eget släp, dit den vill åka. 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?