Hjälp och vägledning i livet genom samtalsterapi i Västerås

31 mars 2022 Mikael Barani

editorial

Världen har varit en konstig plats under de senaste åren, minst sagt. Ibland har det varit svårt att hänga med i svängarna och inte känns det som att det har blivit lättare på den senaste tiden.

Inte undra på om det känns som om att ens inre värld är i gungning i dessa tider. Ibland kan det upplevas som att det är svårt att få fotfäste i tillvaron och möjligheterna antingen inte finns eller så rusar de ifrån en snabbare än man hinner greppa dem.

När världen rusar ifrån en

Det är då det är viktigt att stanna upp och fråga sig själv om det var så här man tänkte att livet skulle vara. Var det på detta sätt man såg framför sig att tillvaron skulle bli när man var liten?

Kanske inser du på samma gång att det som du upplever nu är alldeles för stort för att hantera på egen hand. Det är nu läge att sträcka ut en hand till ens omgivningen, oavsett om det rör sig om nära och kära eller att du faktiskt bokar tid för samtalsterapi i Västerås.

Samtalsterapi Västerås

För ibland är det så att vi inte kan hantera våra liv utan professionell vägledning. Det är egentligen inte konstigare än att se det på just det sättet: som vägledning.

För det finns ofta mönster som vi alla upprepar, mönster som är kända och som man kan få hjälp med att identifiera och ta sig ur.

Det gäller förstås att man vågar erkänna för sig själv att man faktiskt inte kan hantera sig själv och sitt liv på egen hand. Det är först då som riktig förändring och förbättring är möjlig. För livet är inte någon sorts sprint då det gäller att skynda sig igenom det. Det är ett marathon där det handlar om att leva ett utvecklande liv på lång sikt.

 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?