Hjälp med reparation av gasspis i Stockholm

18 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Det gäller inte alla maskiner men det gäller vissa. De fungerar, fungerar och så fungerar de. Sedan fungerar de plötsligt inte längre. Då är de lite trasiga och behöver lite reparation, kärlek och omvårdnad. Vem kan ge dem det bättre än en gastekniker? Ingen.

Gasspisar är hållbara hushållsapparater. Det är mycket ovanligt att något fallerar. De bara står där och levererar gas och bidrar till alla hyresgästers matlagning och välbefinnande. Men, de är förstås inte ofelbara och ibland uppstår problem. Dina hyresgäster blir oroliga och behöver hjälp.

Självhjälpsguide för reparation av gasspis

De allra flesta gånger en gasspis inte fungerar som tänkt fungerar de mest enkla och självklara åtgärderna bäst. Det handlar helt enkelt om att gasflödet hindras, helt eller delvis, på grund av tilltäppta kanaler. Det i sin tur beror på att det fastnat fett och matrester som behöver torkas bort.

Går inte gasspisen att tända eller förblir lågorna små och svaga efter det att spisen tänts? Det första rådet man kan ge är att personen som använder spisen ska stänga av den. Sedan tar man loss kåporna och låter dem ligga i ett bad med vinäger och tvål samt varmt vatten.

 

Fel att åtgärdas av proffsen

När de enkla råden inte räcker till är det dags att söka råd och hjälp från yrkesfolk. Reparation av gasspis i Stockholm ska utföras av utbildade personer när det inte bara handlar om småfel som tilltäppta kanaler. En gastekniker har det rätta kunnandet och de lämpliga redskapen.

När gasspisens delikata inre delar ska undersökas, eller det ska ske felsökning i själva anslutningarna, är det direkt olämpligt att hyresgäster själva ger sig på jobbet. Som fastighetsägare eller förvaltare bör du se till att varje lägenhet eller köksutrymme förses med tydliga instruktioner om vad som ska göras. Telefonnummer till dig eller direkt till gasservice är lämpligt.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?