De renar vatten i Norrtälje

18 mars 2019 Jenny Olsson
De renar vatten i Norrtälje

Att ha i stort sett fri tillgång till friskt och rent vatten är lite av en självklarhet för oss i Sverige. Vi är vana att alltid ha tillgång till rent vatten ur kranen. Men det finns gånger då vattnet även i vårt land kan bli otjärnligt att dricka eller helt enkelt inte går att dricka på grund av att olika värden inte stämmer. 

När man inte har tillgång till rent vatten i kranen så inser man vilket jobb det är. Man måste kanske åka och låna vatten av någon granne eller någon ännu längre bort eller behöva köpa vatten på flaskor i affären. 

 

Men om man har vatten som inte går att dricka går det att åtgärda. Rvir är ett företag som sysslar med vattenrening norrtälje men också i hela Roslagen. Runt om Roslagen finns det cirka 13 000 öar och där har de hjälpt många kunder att rena sitt vatten. 

Genom att åka ut till kund kan de se hur det ser ut med vattnet och undersöka vilka problem som finns. De kan även ge förslag på åtgärd. De tar en ackrediterad vattenanalys som de går igenom tillsammans med kunderna. Här får man en klar bild över problemet och vad som krävs för att åtgärda det. Det är skönt att som kund kunna anlita ett företag som gör allting, från att söka problemet till att åtgärda det.

Företaget har god kunskap om området och några av deras uppdrag brukar bestå av att tillverka dricksvatten från havet genom avsaltning. Eftersom företaget är väl medveten om vilka problem som finns i de områden som de verkar på så känns det skönt att anlita dem. De har kunskap om allt från Radon, Uran, saltvatten, järn och kalk. 

Att lösa ett vattenproblem brukar vara angeläget när man får det och att få hjälp av någon kunnig känns förstås extra tryggt! 

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?