Borttagning av visdomständer: Vad man kan förvänta sig före, under och efter

10 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Om du har en besvärande visdomstand

Om du är en av de många som behöver få sina visdomständer borttagna kanske du känner dig lite orolig inför hela processen. Oroa dig inte – vi är här för att hjälpa dig! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad du kan förvänta dig före, under och efter din operation. Vi kommer också att ge några tips för att göra återhämtningsprocessen så smidig som möjligt.

Magicadental är en ledande leverantör av operationer för avlägsnande av visdomständer. De har ett team av erfarna och kvalificerade kirurger som kan hjälpa dig genom varje steg i processen.

Tandläkare Järfälla

Vad du kan förvänta dig

Innan din operation är det viktigt att du konsulterar din kirurg för att diskutera eventuella bekymmer eller frågor som du kan ha. Du kommer också att behöva göra några förberedelser inför operationen, till exempel att sluta röka och äta en hälsosam kost.

Under operationen kan du förvänta dig att få lokalbedövning för att söva området runt dina tänder. Kirurgen kommer sedan att göra några små snitt i ditt tandkött och ta bort dina visdomständer. I vissa fall kan de också behöva bryter tänderna i mindre bitar för att göra det lättare att ta bort dem.

Efter operationen kan du förvänta dig en viss svullnad och obehag. Du kommer få smärtstillande medicin och antibiotika för att hjälpa dig att hantera detta. Det är viktigt att du håller dig till mjuk mat de första dagarna och undviker varma drycker eller alkohol. Du bör också undvika att röka eftersom det kan fördröja läkningen.

Magicadental är här för att hjälpa dig varje steg på vägen. De erbjuder en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina individuella behov och problem. De har också en 24-timmars hjälplinje så att du kan komma i kontakt med dem om du har några frågor eller problem efter din operation. Tack för att du läste!

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?