Besök din tandläkare regelbundet för att hålla tänderna fina

09 februari 2023 Mimmi Källström

Besök tandläkaren regelbundet för att hålla tänderna fina

Dina tänder är viktiga. Du använder dem när du äter, talar och ler. Därför är det viktigt att ta väl hand om dem. En del av att ta hand om dina tänder är att besöka tandläkaren regelbundet.

På tandläkarmottagningen kan vi ge dina tänder en professionell rengöring och kontrollera om det finns några problem. Det är viktigt att upptäcka problem tidigt så att de kan behandlas innan de blir allvarligare.

Så vänta inte – du kan boka en tid hos tandläkare Järfälla här.

Planera regelbundna tandläkarbesök

Att besöka tandläkaren regelbundet är viktigt för att upprätthålla munhälsan och i slutändan ditt allmänna välbefinnande. Tandläkare rekommenderar att vuxna går på kontroll minst två gånger om året och barn bör få professionell vård ännu mer regelbundet när deras primära tänder utvecklas. Regelbundna besök hjälper till att förebygga håligheter och identifiera potentiella sjukdomar. De kan också ge dig en möjlighet att fånga upp små problem innan de blir obekväma eller smärtsamma, vilket sparar tid, pengar och potentiell smärta längre fram.

Tandläkare

Vad kan en tandläkare hjälpa dig med?

En tandläkare kan hjälpa patienter med en mängd olika problem. Regelbundna besök kan också hjälpa din tandläkare att upptäcka potentiella problem eller att diagnostisera befintliga problem och ge behandling. Tandläkare är skickliga på förebyggande vård, t.ex. genom att ge råd om rätt borstning och tandtrådsteknik, utföra rengöringar och fluorbehandlingar, ta röntgenbilder för att upptäcka håligheter, plack, tandstensuppbyggnad, tandköttssjukdomar och andra problem. De kan också erbjuda tjänster för fyllning, kronor eller rotfyllning beroende på dina tänders tillstånd. Förutom allt detta specialiserar sig tandläkare ofta på kosmetiska ingrepp som tandblekning eller implantat som kan förbättra leendets estetik.

Borsta tänderna och använd tandtråd

God munhygien är viktigt för den allmänna hälsan och välbefinnandet, och att borsta tänderna två gånger om dagen och använda tandtråd minst en gång är avgörande för att hålla munnen ren. Tandborstning hjälper till att avlägsna bakterier och plack som kan leda till karies, tandköttssjukdomar och dålig andedräkt. Tandtråd mellan tänderna tar bort matpartiklar som tandborsten kanske inte når.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?