Balkongdörrar för alla tillfällen

28 juli 2021 patrick pettersson

En dörr är mer än bara en anordning som du öppnar och stänger för att komma in eller ut, både om det gäller en ytterdörr eller en balkong- eller altandörr. Det är viktigt för dig att du har en dörr som du trivs med, som släpper in ljus, är snygg, är säker eller något annat som känns viktigt för just dig.

En balkongdörr använder du hela året, varma dagar går du kanske ut och fikar och kalla dagar öppnar du för att vädra eller gå ut och skotta bort snö från altanen eller balkongen.Vill du inte öppna dörren så kanske du bara vill stå och titta ut på utsikten över sjön eller kolla så att grannen har parkerat sin bil rätt. 

Oavsett vad dörren ska användas till så är det viktigt att du får just den dörr som passar dig och dina behov. Det finns ett stort sortiment av balkongdörrar och altandörrar så det finns verkligen någonting för alla, ett stort utbud finns hos: https://klarfonster.se/dorrar/altandorr.

Balkong/altandörr

Det finns många dörrar som släpper in ljuset och kopplar samman utemiljön samtidigt som den isolerar och värmer under den kalla perioden. Vill du ha en dörr till din balkong kan du få en som är vackert designad med fokus på detaljer som handtag, rätt spröjs, bra energiisolering och låga U- värden. 

Du kan välja en dörr med två eller flera glasrutor, en fönsterdörr med bröstning eller glasdörrar rätt igenom, de helglasade dörrarna har säkerhetsglas. Du måttbeställer och måttanpassar din egen dörr och du väljer själv till exempel färg, storlek, handtag och material. 

Du mäter bredden x höjden på dörren, sedan mäter du hålmåttet, det utvändiga måttet på hålet i väggen. Ta bort listerna och mät hålets bredd x höjd, från hålmåttet drar du sedan bort 30 mm från bredden och 30 mm från höjden.

    

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?