Akuttandvård på Odenplan

21 november 2021 patrick pettersson

editorial

Olyckor kan vara svåra att förbereda sig på och är just därför…olyckor. Saker kan hända oväntat och då måste det åtgärdas akut, om det är allvarligt. Man kan trilla och bryta armen eller få en trädgren i huvudet. Då åker man till akutmottagningen på sjukhuset för att bli undersökt.

Samma sak gäller när det handlar om tänderna. Är det akut så måste man åtgärda det så fort som möjligt. Då är det en akuttandläkare man ska besöka, som är specialist på akuta tandproblem. Det kan vara att man får plötslig, extrem tandvärk som inte går över, men också om man råkat slå ut en tand eller råkat bita av sig en bit tand. Tänk så ofta man använder tänderna, och lika viktigt är det därför att snabbt åtgärda problemen! I värsta fall kan det bli större konsekvenser av att vänta och skjuta upp det.

 

image

 

Vänta inte tills det blir värre

När det gäller ett akutbesök innebär det att det inte kan vänta till dagen efter. Det kan vara svårt att avgöra vad som är akut och vad som inte är det, men eftersom tänderna används varje dag för att tugga är det viktigt att ta det på allvar och inte vänta. Inflammation i en visdomstand kan exempelvis vara mycket allvarligt och till slut sprida sig i kroppen. Har man feber eller om svullnaden går ner i halsen bör man söka akutvård.

Var beredd när olyckan är framme

Hos en tandläkare på Odenplan kan du oftast få tandvård samma dag. Läs mer om tandvård på Odenplan på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar för att vara redo inför nästa tandläkarbesök. Förutom det absolut mest akuta som inte kan vänta så finns det annat man kan behöva hjälp med när det gäller tänderna. Att prova ut en bettskena eller bleka tänderna, som inte anses vara akut och allvarligt, kan man också få hjälp med.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?