Åka på ridläger – något av det roligaste som finns

21 juni 2019 jonas olsson
Åka på ridläger - något av det roligaste som finns

Att få tillbringa en del av lovet på ridläger skapar underbara minnen för livet! En veckas ridläger är alla hästtokiga pojkar och flickors dröm. Tillsammans med likasinnade i samma ålder får de pyssla om hästarna i stallet, rida och göra utflykter. Det skapar en oerhörd gemenskap och starka vänskapsband. Barnen får hjälpa till och rykta och mata hästarna och lära känna djuren som individer. Alla barn brukar få en egen favorithäst på lägret, kanske hästen med extra mjuk mule eller de allra vackraste ögonen – någon som de tycker lite extra mycket om. Sommarlovet är ett givet tillfälle för ridläger, men även på till exempel påsklovet finns ofta möjlighet att vara med på läger.

 

 

Både lek och ny kunskap

Med erfarna och rutinerade lägerledare får barnen inte bara leka och ha roligt tillsammans med varandra och hästarna utan även utveckla sin ridning såväl praktiskt som teoretiskt. Ridläger för barn innehåller ofta uteritt, dressyr och hoppning samt olika lekar med hästarna. Alla olika delar brukar vara lika uppskattade! Lägervistelsen bjuder inte enbart på umgänge med hästarna utan det blir även mycket lek och bus med de nya kompisarna och mysig samvaro.

 

Ridläger – även för vuxna

Haga Gård och Stall är ett av de företag som erbjuder ridläger för alla åldrar och kunskapsnivåer. Det finns olika grupper beroende på hur mycket erfarenhet man har. Såväl nybörjare som mer vana får möjlighet att lära sig mer och bli tryggare i sadeln. Grupperna är små för att var och en ska kunna få den individuella hjälp som behövs och känna att ledaren ser ens behov. Stämningen är lättsam och en lägervistelse bjuder på många glada skratt. Under ridlägret kan man bo mysigt och bekvämt i stuga alldeles intill stallet. På Haga Gård och Stall finns även möjlighet att hyra boende på gården även om man inte deltar på läger.

Fler nyheter

20 oktober 2022

Vad är Entresol?